23. 11. 2023 Hluboká nad Vltavou – WEDOS Internet, a.s., přední český poskytovatel hostingových služeb a kybernetické ochrany, oznámil, že jeho inovativní řešení WEDOS Global Protection nyní testují první banky v Česku. Tato iniciativa přichází v reakci na rozsáhlé kybernetické DDoS útoky, které na přelomu srpna a září 2023 vážně postihly na několik dní mnohé weby českých bank.

V důsledku těchto útoků byly banky nuceny omezit nebo úplně přerušit zahraniční konektivitu, což mělo negativní dopad na české zákazníky v zahraničí a na služby využívající zahraniční infrastrukturu. WEDOS reagoval nabídkou své infrastruktury WEDOS Global, která je navržena k ochraně před DDoS útoky v reálném čase, aniž by bylo nutné omezovat zahraniční provoz.

Unikátní řešení WEDOS Global, postavené na více než 2000 serverech ve desítkách lokalit po celém světě, je schopné rozptýlit útoky a vyčistit provoz, čímž zajišťuje kontinuitu služeb svých klientů. To lze nasadit během 5 minut bez potřeby investice do drahého hardwaru nebo změny poskytovatele služeb.

Již tři přední české banky testují WEDOS Global Protection na vybraných službách, což jim poskytuje významnou konkurenční výhodu pro zákazníky cestující do zahraničí nebo pro firmy využívající software třetích stran se servery mimo ČR.

WEDOS Internet, a.s. je jednou z nejrychleji rostoucích IT firem v Česku s mezinárodním přesahem. Společnost vlastní dvě privátní datacentra v Hluboké nad Vltavou a má přes 324 tisíc zákazníků po celém světě.

Pro další informace navštivte: https://www.wedos.com/cs/.

Kontakt pro média: pr@wedos.com